U Bauerfeind-u će vjerojatno savjetovati da se na zaštitnom flasteru, kineziološkoj traci, probuši rupa na mjestu gdje se nalazi baterija, taman toliko velika kako bi pokrila bijeli flaster od samog senzora. Kineziološki flaster se kupuje u roli i reže prema potrebi:

To je logičan savjet jer smanjuje šanse da se senzor slučajno otkine, a istovremeno se omogućuje što bolji prijenos bluetooth signala sa transmitera na mobitel.

Ipak, iskustvo je pokazalo da se domet bluetooth transmitera pretjerano ne smanjuje ukoliko je cijeli transmiter prekriven nekim flasterom, a šanse da se transmiter slučajno otkine su puno manje.

Kirurški flaster – link 

Iako zvući ozbiljno, riječ je o vrlo praktičnom flasteru za rane, hrvatskom proizvodu, vrlo dostupnom u ljekarnama po povoljnim cijenama (možda i u regiji). Na sredini flastera se nalazi gaza koja odlično štiti transmiter od ljepila. Postoji verzija za svakodnevnu uporabu VivaPore, te vodootporna verzija VivaAqua. Slična svojstva i funkciju imaju i Hydrofilm, Xtrata, Tegaderm, sterilni vodootporni flasteri iz DM-a ili Muellera… Postoje varijante u roli ili već izrezane sa gazom u sredini.